Nieuwsbrief G.V. Turn’87 Oostburg november 2020

Hallo allemaal,
Via deze nieuwsbrief willen we jullie en jullie ouders op de hoogte houden van onze activiteiten en onderwerpen rond het wel en wee van onze vereniging. Veel van deze informatie en meer is ook te vinden via onze website www.turn87.nl of facebook.

Start nieuwe seizoen
Na de coronastop zijn alle groepen zijn vanaf september weer gestart in de zaal. De meeste groepen zitten goed vol, met hier en daar nog plaats voor extra kinderen.

We hebben inmiddels een aantal aanpassingen moeten doen in het lesrooster:

  • De maandaggroep 1 is dit jaar opgesplitst in een 1A en 1B. We hadden teveel kinderen in deze groep om op een goede manier les te kunnen geven.
  • Freerungroep: deze is van de donderdag naar de woensdag verzet. Er wordt nu getraind van 18u15 tot 19u15. Deelnemen, zowel jongens als meisjes, kan al vanaf groep 7.
  • De selectie B groep: deze groep traint nu 1x per week in plaats van 2x, maar dan wel langer. Er wordt nu getraind op donderdag van 17u tot 19u15.

Binnen de groepen hebben we een vaste trainer en daarnaast naargelang het aantal kinderen een aantal assistenten. Overzicht van de uren en lesgevers zijn te zien via onze website https://www.turn87.nl/?page_id=56

Update Covid-19
Na de zomervakantie zijn alle trainingen weer opgestart. Via mail en facebook houden we jullie op de hoogte van de nodige (nieuwe) richtlijnen vanuit de overheid.

Ook de coronaregels van sporthal De Eenhoorn zijn gemaild of terug te vinden op de site van De Eenhoorn.

Deze week is er op 3 november een nieuwe persconferentie gehouden en voor ons heeft dit de volgende gevolgen:

  • Voor de komende twee weken, tot en met 19 november, worden er geen lessen gegeven aan de volwassenengroep op dinsdag.
  • Alle andere trainingen voor de kinderen gaan gewoon door.
  • Wedstrijden zijn voor de rest van 2020 geannuleerd

Contributienota’s
De contributienota’s worden nu uitgedeeld tijdens de les. Controleer dus de tas van uw kind als u nog niks gezien hebt.

De contributiegelden hebben wij als bestuur nodig om de zaalhuur, wedstrijdgeld en bondscontributie etc. te betalen. Dus graag ontvangen we alle contributie op tijd.

Afscheid van onze voorzitter P. van de Bekke
Afgelopen voorjaar hebben we als bestuur, en vereniging, afscheid genomen van onze voorzitter. Doordat de lessen al in maart gestopt waren, hebben we hier geen uitgebreide aandacht aan kunnen geven. Vanuit het bestuur hebben we wel een gepast afscheid kunnen doen en we bedanken Peet voor zijn jarenlange inzet voor onze vereniging.

Voorlopig heeft Kristine Provo de taak van voorzitter op zich genomen.

Graag horen we als er iemand is die interesse heeft om deze taak binnen ons bestuur op zich te nemen. Graag email sturen naar het secretariaat boonmanderidder@zeelandnet.nl

Annulering zomeractiviteiten
Alle zomeractiviteiten zijn vanwege de corona niet kunnen doorgaan. Eurogym 2020 is geannuleerd en zou verzet worden naar 2021, maar inmiddels hebben we bericht gehad dat ook deze geannuleerd wordt. De deelnemers en hun ouders zijn op de hoogte gebracht.

Ook KNGU zomerkampen in Beekbergen waren afgelopen zomer geannuleerd. Deze zijn jaarlijks, dus afwachten hoe de situatie zal zijn voor de zomer 2021.

App groep
Iedere groep heeft een appgroep. Leden kunnen via de app de trainer informeren over hun aanwezigheid bij de trainingen.

De trainers gebruiken de app voor informatie met betrekking tot de les en om foto’s en/of filmpjes van bijvoorbeeld wedstrijden op te plaatsen. We houden er rekening mee dat sommige leden niet op de foto/film mogen.

Mocht je nog niet in de appgroep zitten, vraag het aan de trainer.

Rabo Club Support 2020
Ook dit jaar heeft de Rabobank sponsorgeld verdeeld. Leden van de Rabobank konden onlangs hun stemmen uitbrengen en zo een aantal clubs steunen.
Ook op ons is gestemd. We hebben een mooi aantal stemmen gekregen die samen een bedrag van € 410,16 waard zijn.
Dit bedrag is ingezet om de kapotte blower van onze airtrack ‘Harry’ te vervangen.
Bedankt ieder die op ons gestemd heeft!

Wedstrijden 2020-2021
Normaal gesproken, als er geen coronabeperkingen zijn, hebben we gedurende het jaar wedstrijden op verschillend niveau bij het toestel turnen en springen. De leden in de selectiegroepen doen automatisch mee met de wedstrijden. In de andere groepen wordt er verwittigd als er een mogelijkheid is om aan een wedstrijd deel te nemen. De wedstrijden staan in de kalender op onze website https://www.turn87.nl/?page_id=378

Helaas hebben we nu vanwege corona geen zekerheid of er dit seizoen überhaupt nog wedstrijden door zullen gaan. Voor 2020 zijn in ieder geval alle wedstrijden geannuleerd. Deze worden in de kalender in rood aangemerkt.

Vanuit de turnwereld wordt gekeken wat er eventueel wel kan. Deze zomer waren er veel initiatieven om deel te nemen aan verschillende sportieve uitdagingen. Voor de dubbele minitrampoline is er een digitale V-Tramp opgezet. Er zijn deelnemers vanuit 13 landen en meer dan 50 clubs.

Ook wij doen mee. In de komende twee weken worden de sprongseries van onze springers gefilmd en daarna ingezonden ter jurering. De uitslag wordt in december bekend gemaakt.

Opleidingen
In september is de opleiding Gymnastiek Assistent Leider 2 gestart. Vanuit onze vereniging volgt Geertje Bekers (assistent bij de maandaggroepen) deze cursus. Hierbij zijn er een aantal contactlessen in Terneuzen en verder een opleidingstraject binnen de vereniging. De contactlessen zijn voorlopig uitgesteld tot januari 2021, maar de opdrachten binnen de vereniging lopen door.

Daarnaast zijn Anouk Hengeveld-de Jonge en Tessa de Jonge (beide oud leden) gestart met de opleiding Gymnastiek Leider 3. Dat is de opleiding tot trainster. Door de Covid-19 regels worden ook hier de contactlessen digitaal gegeven en de opdrachten gaan intern via de vereniging.

Jurycursus
Mariska van Schaick is bezig met de jurycursus groepsspringen. Zij heeft ondertussen al het theoriegedeelte met succes afgesloten. Nu volgt er nog het praktijkgedeelte.

Voor de jurycursus dubbele minitrampoline wachten we op het startsein vanuit de KNGU. Voor deze cursus hebben we nu twee aanmeldingen.

Elke vereniging heeft de verplichting voldoende juryleden te leveren. Anders loop je het risico dat je geen turners en turnsters kan aanmelden voor de wedstrijden.

Wij zijn nog altijd op zoek naar juryleden, vooral voor dames turnen.

Wil je als ouder of lid (16+) een jurycursus volgen, laat het ons dan weten.
Aanmelden bij: dejongekim@hotmail.com

De jurycursussen zijn gratis en als er vervoerskosten zijn, worden deze vergoed door de vereniging.

Vakantieperiodes 2020-2021
Kerstvakantie: 19 december – 2 januari 2021
Karnaval vakantie: 13 februari – 20 februari 2021
Pasen: 3, 4, 5 april 2021
meivakantie: 24 april t/m 8 mei 2021
Hemelvaart: 13, 14, 15 mei 2021
Pinksteren: 23 en 24 mei 2021
Laatste training: vrijdag 25 juni 2021

Kleding
Binnen onze vereniging gelden kledingvoorschriften. De clubkledij is te bestellen bij Jeannette de Jonge jandejonge@zeelandnet.nl

Opzeggen
Bij aanmelding ben je minimaal lid tot einde seizoen. Een seizoen loopt van september t/m juni. Zonder afmelding blijf je lid en loopt je contributie ook in het volgende seizoen door.

Lidmaatschap eindigt dus niet vanzelf na afloop van een turnseizoen.

Mocht je willen opzeggen, doe dat dan schriftelijk (via email) voordat het volgende seizoen begint, dus voor 31 augustus.
Afmelden altijd bij het secretariaat boonmanderidder@zeelandnet.nl

AVG
Net als alle andere instanties en organisaties zijn ook wij gehouden aan de privacy wetgeving. Onze privacy policy is te lezen op onze website. Indien u vragen hebt stuur dan gerust een bericht naar ons secretariaat.

Jeugdfonds Sport & Cultuur / Stichting Leergeld
Alle kinderen mogen meedoen! Dat is de slogan van Stichting Leergeld. Ook de kinderen waarvan de ouders het financieel iets moeilijker hebben.

Een aanvraag bij deze stichting doe je via www.leergeld.nl/zeeuwsvlaanderen

Zij zijn een toegangspoort tot het Jeugdfonds Sport & Cultuur die de contributie betaalt voor kinderen t/m 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub of bijv. muziek- of dansles. Dit fonds is er voor ouders met een inkomen beneden 120% van het bijstandsniveau of die anderszins een tijdelijk gebrek aan geld hebben.