Nieuwsbrief G.V. Turn’87 Oostburg juli 2020
Hallo allemaal,
Via deze nieuwsbrief willen we jullie en jullie ouders op de hoogte houden van onze activiteiten en onderwerpen rond het wel en wee van onze vereniging. Veel van deze informatie en meer is ook te vinden via onze website www.turn87.nl of facebook.
Corona en gevolgen voor de trainingen
Half maart werden we allemaal verrast door het Coronavirus en al haar beperkingen. De trainingen moesten per direct gestopt worden en de sporthal ging dicht. Weken was het wachten op verbetering en gelukkig werd er verkondigd dat we konden starten met buitentrainingen.
Nu is de turnsport geen buitensport, maar met een aantal materialen hebben we toch een aantal trainingen kunnen opzetten. We waren wel afhankelijk van de weergoden die ons helaas niet altijd goed gezind waren. Voor de ene groep is het gelukt om meerdere keren te trainen en voor andere is het vanwege regen bij die ene keer gebleven.
Materialen van buitentraining moeten goed gereinigd worden. De corona was hangt buiten.
Corona en de contributie
Door de corona hebben we lesuitval gehad. We willen onze leden daarin financieel tegemoet komen. Het bestuur heeft besloten tot een contributieteruggave van 3 maanden. Deze teruggave wordt verrekend met de eerstvolgende nota. Indien men zich afmeldt of afgemeld heeft, kan men zijn bankrekeningnummer doorgeven, zodat we het geld kunnen overmaken. De bondscontributie hebben we moeten afdragen aan de KNGU, dus die wordt niet teruggegeven.
Situatie 1:
Men blijft lid van de vereniging en start in eind aug/begin september weer met trainen. Voor het komende seizoen wordt de contributie aangepast. Normaal betaalt men 10 maanden per seizoen. Voor het komende seizoen 2020-2021 wordt dat nu 7 maanden. De rekening wordt dus lager.
Situatie 2:
Men blijft geen lid meer, en meldt zich op tijd af. In dat geval dient men zijn bankrekening-nummer door te geven aan het secretariaat boonmanderidder@zeelandnet.nl zodat we de contributie van 3 maanden kunnen terugbetalen. Zonder opgave van bankrekening wordt er niet terugbetaald.
Annulering van wedstrijden en activiteiten
Er stond voor de coronastop nog heel wat activiteiten en wedstrijden op de planning. Alles is geannuleerd. De 2e vooorronde toestelturnen, het groepsspringen, de voorrondes dubbele minitrampoline en ook het EK dubbele minitrampoline waaraan Guitho en Randy zouden deelnemen. Het jaarlijkse einde met de finales in Ahoy Rotterdam is ook niet kunnen doorgaan. En de zomeractiviteiten, zoals ZOKA en Eurogym, zijn eveneens geannuleerd.
helaas geannuleerd 
We hopen dat de situatie rondom Corona snel betert en dat we vanaf september (1e les op zo 30 aug) gewoon weer kunnen starten met de trainingen in de sporthal. We hebben de nieuwe kalender opgesteld met alle activiteiten en wedstrijden die ingepland staan.
Deze kalender wordt in de komende weken op de website geplaatst.
Assistenten cursus start 12 september in Terneuzen
In september 2020 start er een cursus Gymnastiek Assistent Leider 2. Via deze cursus krijgt men een licentie niveau 2 en mag men helpen bij de trainingen en wedstrijden.
We zijn op zoek naar leden, oud-leden, en/of ouders die hierin de uitdaging zien om kinderen te begeleiden in het aanleren van de onderdelen van de turnsport. Tijdens de cursus (9x op zaterdag) leer je hoe te vangen, hoe een onderdeel of sprong aan te leren of tips te geven.
De cursus wordt betaald door de vereniging. We verwachten dan wel van je dat je een paar jaar blijft helpen bij de trainingen en wedstrijden.
Als er iemand interesse heeft om deze cursus te gaan volgen, horen we dat graag.
Meer info is te vinden via de KNGU website https://opleidingen.kngu.nl/opleidingen/802112. Of stuur een e-mail naar provo@zeelandnet.nl
Oproep naar extra juryleden
Bij deelname aan wedstrijden is er een de verplichting een aantal juryleden te leveren. Het aantal juryleden wordt gekoppeld aan het aantal turnsters of turners die deelnemen. Wij willen alle leden de kans geven om aan de wedstrijden deel te nemen, dus daarvoor moeten we voldoende juryleden opgeleid krijgen.
We doen mee aan wedstijden voor dames toestelturnen, groepsspringen en dubbele minitrampoline. Voor die disciplines zijn er verschillende jurycursussen. Sommige zijn digitaal te volgen en andere worden georganiseerd binnen de regio en daarvoor moet men soms een paar avonden uittrekken. De jurycursussen zijn gratis en als er vervoerskosten zijn, dan worden deze vergoed door de vereniging.
Dus: wil je de vereniging helpen door een cursus te volgen en zo alle leden de kans geven om deel te nemen? Geef je dan op voor een van de disciplines.
Zonder extra juryleden moeten we straks misschien leden gaan uitsluiten van deelname aan wedstrijden. Aanmelden kan bij dejongekim@hotmail.com
Vakantieperiodes 2020/2021
1e training van het nieuwe seizoen: zondag 30 augustus 2020
Herfstvakantie: 17 – 25 oktober 2020
Kerstvakantie: 19 december – 3 januari 2021
Carnaval vakantie: 13 februari – 21 februari 2021
Pasen: 2, 3, 4, 5 april 2021
meivakantie: 24 april tem 8 mei 2021
Hemelvaart: 13 en 14 mei 2021
Pinksteren: 24 mei 2021
Laatste training: vrijdag 25 juni 2021
Opzeggen
Je blijft lid van de vereniging tot opzegging. Het lidmaatschap eindigt dus niet vanzelf na afloop van een turnseizoen! Opzeggen dient schriftelijk (via email) te gebeuren vóór 31 augustus bij het secretariaat: boonmanderidder@zeelandnet.nl
Er wordt tussentijds geen contributie terugbetaald.
Iedereen een goede vakantie gewenst en we zien jullie graag weer
vanaf 30 aug

DECEMBER 2019
Start nieuwe seizoen

Alle groepen zijn vanaf september weer gestart. De meeste groepen zitten goed vol, met hier en daar nog plaats voor extra kinderen. Binnen de groepen hebben we een vaste trainer/ster en daarnaast naargelang het aantal kinderen een aantal assistenten.

Op dit moment telt onze vereniging 159 leden.

Jumbo ClubFund actie, Rabobank Club Supportactie en Club van het jaar

In de maanden mei en juni konden de kinderen mee doen met de Jumbo ClubFund-actie en sparen voor leuke FAN-artikelen. Voor elk besteld artikel was er een klein bedrag als sponsoring voor de vereniging. In totaal hebben we via deze actie een bedrag van 387,95 euro ontvangen.

De Rabobank hield in het najaar de Club Supportactie. Leden van de Rabobank konden hun stemmen uitbrengen en zo een aantal clubs steunen. We hebben een mooi aantal stemmen gekregen die samen een bedrag van 354,47 euro waard waren.

Samen met de uitreiking van de Rabobank cheque hebben we ook de plaquette gekregen van de actie Club van het jaar 2019. We zijn dankzij de meeste stemmen de club van de gemeente Sluis geworden.

Eurogym IJsland

Komende zomer gaat een groep turners en turnsters uit de selectiegroepen deelnemen aan de Eurogym in IJsland. De Eurogym is een Europees sportevenement met deelname van

22 landen en ruim 5000 jongeren tussen de 12 en 18 jaar. In die week zullen ze o.a. deelnemen aan verschillende workshops en een eigen demo uitvoeren. We hebben in het verleden al meerdere keren deelgenomen aan deze activiteit en voor de deelnemers is dit een mooie internationale ervaring.

De deelnemers aan Eurogym houden acties om de reis naar IJsland te bekostigen. Zo was er een geslaagde enveloppeloterij tijdens de onlangs gehouden wedstrijd ABC groeps-spingen. Verder is er deze decembermaand een flessenactie bij de AH waar statiegeld-bonnen gedoneerd kunnen worden.

Zomerkamp KNGU

Ook in 2020 kunnen kinderen zich aanmelden voor het Zomerkamp in Beekbergen.

Onze trainster Elly is de contactpersoon voor dit kamp. Het kamp is van zondag 12 juli tot zaterdag 18 juli 2020.

Er is ook een Freerun kamp in augustus. Ook daar kan je aan deelnemen, maar bij dit het freerunkamp is er geen leiding vanuit onze vereniging aanwezig.

Meer weten over ZOKA (zomerkamp)? Lees dan de bijlage. Voor vragen verwijzen we jullie naar Elly. Let op! De inschrijvingen starten op 4 januari 2020 en sommige weken zijn snel volgeboekt.

Privacy wetgeving – AVG – aanvulling met fotobeleid

Zoals bekend is er een nieuwe wetgeving i.v.m. het omgaan met persoonsgegevens. Net als alle organisaties hebben ook wij een privacy policy opgesteld. Zie de bijlage bij deze nieuwsbrief. Deze overeenkomst wordt binnenkort ook gepubliceerd op onze website www.turn87.nl

Naast deze afspraken hebben we binnen de verenigingen ook een aantal WhatsApp groepen in gebruik. Deze worden door de train(st)ers gebruikt om leden en ouders te informeren en om foto’s op te plaatsen. Leden kunnen via de App trainer(ster)s informeren over hun aanwezigheid bij de trainingen. Graag duidelijk aangeven bij de betreffende traine(ster)s als men niet wil deelnemen in een App groep. Afmelden kan ook altijd via de email of facebookpagina.

Nieuw is dat er nu ook een fotobeleid is. Leden kunnen ervoor kiezen om wel of niet op de foto gezet te mogen worden. Alle leden hebben hierover een email gekregen en de keuze kan nu ingevuld worden op het inschrijfformulier. Bij wedstrijden kan de leiding dan bij de wedstrijdcommissie aangeven of er deelnemers van de vereniging zijn die niet op de foto gezet mogen worden. Vrijgesteld hiervan zijn professionele fotografen van bijvoorbeeld de krant.

Informatie over wedstrijden en jureren

De eerste wedstrijden zitten er al op. Gedurende het jaar zijn er wedstrijden op verschillend niveau bij het toestel turnen en springen. De leden in de selectiegroepen doen automatisch mee met de wedstrijden. In de andere groepen wordt er per briefje of email verwittigd als er een mogelijkheid is om aan een wedstrijd deel te nemen. De komende wedstrijden staan in de kalender op onze website.

Voor de ouders van de B-selectie is er een donderdagavond uitleg gegeven over de wedstrijdstructuur en een korte uitleg over de jurering. Voor de mensen die deze avond niet aanwezig waren, hebben we de tekst als bijlage toegevoegd aan deze nieuwsbrief. Zijn er nog vragen hierover? Stel ze dan gerust.

Oproep naar extra juryleden

Bij deelname aan wedstrijden is er een de verplichting een aantal juryleden te leveren. Het aantal juryleden wordt gekoppeld aan het aantal turnsters of turners die deelnemen. Wij willen alle leden de kans geven om aan de wedstrijden deel te nemen, dus daarvoor moeten we voldoende juryleden opgeleid krijgen.

We doen mee aan wedstijden voor dames turnen, groepsspringen en dubbele minitrampoline. Voor die disciplines zijn er verschillende jurycursussen. Sommige zijn digitaal te volgen en andere worden georganiseerd binnen de regio en daarvoor moet men soms een paar avonden uittrekken. De jurycursussen zijn gratis en als er vervoerskosten zijn, dan worden deze vergoed door de vereniging.

Dus: wilt u de vereniging helpen door een cursus te volgen en zo alle leden de kans geven om deel te nemen? Geef u dan op voor een van de disciplines.

Zonder extra juryleden moeten we straks misschien leden gaan uitsluiten van deelname aan wedstrijden. Aanmelden kan bij dejongekim@hotmail.com

Vakantieperiodes: op onderstaande dagen zijn er geen trainingen!

Kerstvakantie: 23 december – 3 januari 2020

Karnaval vakantie: 24 februari – 28 februari  2020

Pasen: 10, 11, 12 april 2020

meivakantie: 20 april tem 1 mei 2020

Hemelvaart: 21, 22, 23 mei 2020

Pinksteren: 1 juni 2020

Laatste training: vrijdag 26 juni 2020

Eerste les nieuw seizoen: maandag 31 augustus 2020

Algemene info

Contributie en bondscontributie

De contributie wordt 1x per jaar geïnd worden. In oktober / november worden de rekeningen uitgedeeld. De contributiegelden hebben wij als bestuur nodig om de zaalhuur, wedstrijdbedragen, etc. te betalen. Dus graag ontvangen we alle contributie op tijd!

Opzeggen

Bij inschrijving blijft men lid van de vereniging tot opzegging. Het lidmaatschap eindigt dus niet vanzelf na afloop van een turnseizoen! Opzeggen dient schriftelijk (via email) te gebeuren vóór 31 augustus bij het secretariaat: boonmanderidder@zeelandnet.nl

Er wordt tussentijds geen contributie terugbetaald.

Kleding

Binnen onze vereniging gelden kledingvoorschriften. Deze kan per groep verschillen. Kijk op de site wat van toepassing is en vraag het zo nodig aan de trainer.
Alle kleding kan besteld worden bij onze trainster Jeannette via jandejonge@zeelandnet.nl
Graag duidelijk de naam van het kind, de gevraagde maat en de groep vermelden bij het versturen van een e-mail.
De verenigingskleding kan eventueel tweedehands doorverkocht worden, mits in goede staat

Huishoudelijke reglement

We hebben een clubreglement http://www.turn87oostburg.nl/?page_id=52

Hierin ook het onderdeel “ Samen naar een veilig sportklimaat”.  Ons bestuur, trainersteam en assistenten hebben allemaal een VOG verklaring en hebben de gedragscode ondertekend. Ook voor de leden komt er nog een aanvulling in het reglement betreffend gedrag en sportief omgaan met elkaar.

Jeugdfonds Sport & Cultuur / Stichting Leergeld

Alle kinderen mogen meedoen! Dat is de slogan van Stichting Leergeld. Ook de kinderen waarvan de ouders het financieel iets moeilijker hebben.

Een aanvraag bij deze stichting doe je via www.leergeld.nl/zeeuwsvlaanderen

Zij zijn een toegangspoort tot het Jeugdfonds Sport & Cultuur die de contributie betaalt voor kinderen t/m 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub of bijv. muziek- of dansles. Dit fonds is er voor ouders die op max. 120% van het minimum inkomen zitten of anderszins een tijdelijk gebrek aan geld hebben.

Bijlage ZOKA

OOK IK GA DIT JAAR WEER OP ZOMERKAMP, EN WEL VAN ZONDAG 12 JULI TOT EN MET ZATERDAG 18 JULI 202.  WIE GAAT ER MET MIJ MEER OM ER EEN FANTASTICHE WEEK VAN TE MAKEN?

Voor degene die nog nooit zijn mee geweest ga ik in het kort proberen uit te leggen hoe leuk dit is.

Zomerkamp is voor alle kinderen van 6 tot en met 18 jaar. Het maakt niet uit of je wel of niet op turnen, dansen of freerunnen zit. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau.

Als je voor het zomerkamp kiest dan ga je ieder dagdeel spelletjes spelen, knutselen, speurtochten en ga je 1 uur recreatief turnen in de turnhal. affijn je bent een hele dag actief bezig maar ook  af en toe lekker op het kampterrein in de speeltuin spelen of gewoon lekker luieren met je tent vriendinnetjes of vriendjes.

Kies je voor het Gym/Dans/Freerun kamp dan zit je 1 dagdeel in de gym, dans zaal  of op een apart gedeelte van het terrein om te freerunnen.

Ook gaan jullie allemaal en middag naar het zwembad, daar is een buitenbad en een binnenbad en een groot grasveld om te zonnen of te spelen.

De ouder Kinderen vanaf de Mika’s gaan een middag shoppen in Deventer en een avond naar de disco die dan speciaal word afgehuurd voor de zomerkampen.

De leeftijdscategorieën en de kosten:

Ben je 6 – 8 jaar? Dan mag je een halve week op kamp als Sjoka   € 92,00
Ben je 8 – 10 jaar? Dan mag je een hele week op kamp als Joka    €173,00
Ben je 10-12 jaar? Dan mag je een hele week op kamp als Tika     € 173,00
Ben je 13-15 jaar en heb je de brugklas afgerond? Dan mag je een hele week op kamp als Mika € 173,00
Ben je 16-18 jaar? Dan mag je een hele week op kamp als Ouka    €173,00

Voor het gym,dans en freerun komt er een toeslag van € 33,00 bij.

Wanneer je een vriendin of vriend meeneemt die geen lid is van de KNGU dan komt er een toeslag van   €34.50 bij

Een rekensommetje: een joka, tika, Mika,Ouka  gaat op gymkamp. Deze is lid van de vereniging. Deze betaald € 173,00 + € 33,00 = € 206,00

Gaat er een deelneemer mee die geen lid is, dan betaald die € 173,00+33,00+€34,50= 240,50

Wat is er nog verder op het kampterrein?  De belangrijkste dingen:

 • Een blokhut, daar kan je allerlei lekkere dingen kopen. Er word daar ook bij slecht weer gegeten en spelletjes gespeeld. Dit laatste hopen we dus niet want we gaan voor droog weer.
 • Het Amfitheater. Dit is een grote witte tent waar de opening en de sluiting van de week wordt gedaan. Hierbij zijn alle wegbrengers en ophalers voor uitgenodigd. Verder worden daar ook spelletjes gedaan, disco voor de jongeren kampers, wordt ook gebruikt bij slechtweer
 • EHBO Deze is 24 uur per dag aanwezig
 • Fotograaf om alle leuke momenten vaste leggen
 • Interne dienst. Zij brengen het eten rond in alle dorpen, maken kampvuur. Ze maken spullen die kapot zijn enz. …

Alle leeftijdscategorieën hebben hun eigen dorp. In dat dorp staan 10 grote tenten waar je met tien kinderen in kan slapen. Iedere tent heeft 1 of 2 leidingen.  En er zijn 2 recreatie staf leden. Zo zijn er 7 dorpen. In een drukke week zijn er bij sommige leeftijdscategorieën  2 dorpen.

De leiding slaapt in eigen tentjes op een heuvel bij het kampterrein. Behalve de Sjoka leiding. Deze leiding slaapt bij de kinderen in de tent. Deze leiding gaat niet (ADH) maar maken het gezellig met hun eigen staf en leiding.

Iedere nacht is er nacht wacht. Deze begint om 24.00 uur wanneer de leiding uit het dorp weggaat.

Op het kampterrein mag geen alcohol geschonken worden en  er mag alleen gerookt worden op een daarvoor bestemde plaats uit het zicht van de kinderen. Vanaf 18 jaar mag er alcohol geschonken worden op de bekende plaats ACHTER DE HEUVEL. (ADH) ze krijgen een bandje om.

Ik hoop dat ik een beetje een beeld heb kunnen geven wat een week zomerkamp in houd. Lijkt je het leuk  om mee te gaan, aanmelden kan tot 1 maart 2020.

De inschrijfdatum begint op 4 januari 2020. Uit ervaring weet ik dat sommige weken al heel vlug vol kunnen zitten. Soms al op een week nadat de inschrijving is begonnen. Dus als je zeker weet dat je mee gaat, geeft je dan voor 4 januari op: inleveren bij Elly.

—————————————————————————————————————————

Naam……………………………………………………………………

Leeftijd…………………………………………………………………

Ik geef me op voor zomerkamp/ Gymkamp/ danskamp/ freerunkamp

Freerun kamp is van 2 tot en met 8 augustus. Er zal dan waarschijnlijk vanuit onze club geen leiding mee gaan.

Bijlage over wedstrijden en jureren

Schematisch overzicht van de mogelijke wedstrijden binnen de vereniging

Rayon Zeeuws Vlaanderen (Sluis – Terneuzen – Hulst)

1.       Groepsspringwedstrijd november voor recreatie en jongste selectie B

2.       Zeeuws Vlaamse Basis niveau – februari 2020 – recreatiegroepen meisjes – individueel

Zeeuws Vlaamse Kampioenschappen Toestel  meisjes–  7 december 2020 Axel  – selectie A/B – individueel

 

District Zuid (Zeeland en West Brabant)

Toestelturnen meisjes selectie A en B – individueel

1.       Voorronde 1

2.       Voorronde 2

Na de voorrondes volgt een mogelijke finale plaatst voor de toestelronde en/of de meerkamp (alle toestellen)

3.       Toestelfinales

4.       Meerkampfinale

Bij goed resultaat bij de finale nog een plaatsing voor de volgende ronde

5.       districtsfinale

Iedere turnster wordt na inschrijving door de KNGU ingedeeld naargelang leeftijd en niveau  in de  4e, 5e of 6e divisie. Er staan verschillende weekenden gepland voor deze wedstrijden. Zie onze agenda op www.turn87.nl  Wij krijgen eerst de info op welke dag iemand ingedeeld staat en later ook via het programma hoe laat. Zodra dat bekend is wordt dit doorgegeven aan de turnsters en ouders.

De info staat ook op de website van de KNGU.

 

Korte uitleg over het jureren

De turnsport is een jurysport en is dus mensenwerk. De score is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

 • D score: dat is de moeilijkheidsscore. Deze score staat voor de waarde van de uitgevoerde onderdelen. Bij de verplichte oefenstof is er de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende onderdelen en zo een D score op te bouwen. Het niet turnen van verplichte onderdelen kan leiden tot een extra neutrale aftrek. Bij de vrije oefenstof zijn er bepaalde eisen en aantal onderdelen die geturnd moeten worden.
 • E score: dat is de uitvoeringsscore, dus alle foutjes in de bewegingen. Per fout is er een maximale aftrek. Bijv. gebogen armen – aftrek tussen de 0,1 tot 0,3. Deze score gaat uit van 10 punten.
 • Totale score is dus D score en E score samen.

 

Springwedstrijden  – dubbele minitrampoline

Voor: selectie leden meisjes A en B en jongens selectie – zondag groep

Groepsspringen Regio Zuid

1.       Individueel en microteam springen  – najaar

2.       ABC groepsspringen

Najaar en voorjaar

Groepsspringen landelijk: http://wedstrijden.kngu.nl

1.       Voorronde Individueel springen

2.       Finale NK

3.       Microteam springen

4.       Als mogelijk is deelname aan extra wedstrijden

Dubbele minitrampoline 2020

Landelijk:

1.       3 voorrondes : Apeldoorn, Oostburg , Sliedrecht

2.       Finale NK

KNGU: http://wedstrijden.kngu.nl

Extra  via uitnodiging of kwalificatie:

Deelname Internationale Toernooien  en /of Europese of Wereldkampioenschappen.

 

 

MEI 2019

Voorstelling “Magic”

Zaterdag 15 juni 2019

Hou deze dag vrij, want dan organiseren we onze tweejaarlijkse voorstelling met deelname van al onze leden.
Het thema van dit jaar is ‘’Magic’’. De komende weken gaat het trainersteam met de kinderen oefenen om een mooie show neer te zetten.
Voorlopig tijdsplan: start voorstelling 14u – einde 16u.

Kleding en materialen

Deze winter hebben we de nieuwe (grijze) trainingsbroeken in gebruik genomen. De witte T-shirts blijven nog hetzelfde, wel wordt de nieuwe lading anders wat de logo’s betreft.  We danken de sponsors voor hun bijdrage.

In de sporthal zijn een aantal materialen vervangen en er zijn er ook bijgekomen. Voor alle trainingen is er extra Kjub materiaal. Verschillende boxen kunnen gekoppeld worden en deze zijn zo erg interessant voor het freerunnen. Onze oude witte balk is afgekeurd en wordt weldra vervangen door een lage oefenbalk. Voor de Gerrit en Harry (airtumbling en airtrack) zijn platte karren gemaakt zodat deze makkelijker te verplaatsen zijn.

Wedstrijden 2018 -2019 en de resultaten

We hebben de laatste maanden deelgenomen aan verschillende wedstrijden. Via onze facebookpagina houden we jullie op de hoogte van de prestaties van onze leden. Zowel bij de recreatiegroepen, het springen en de selectiegroepen toestelturnen hebben we goed gepresteerd.
We zijn dan ook trots op iedereen en blij dat er in de komende maanden nog meisjes mogen doorstromen naar de regiofinales en/of de toestelfinales.
Ook de dubbele minitrampoline springers hebben de laatste voorronde gesprongen en ook daar verwachten we een aantal doorstromers naar het NK in juni. De komende wedstrijden staan in de kalender op onze website.

Jumbo Ingels Clubfund FANactie

Op dit moment loopt de Jumbo Fanactie. Bij iedere 10 euro aan boodschappen ontvang je een FANspaarzegel. Met de spaarzegels kan je dan de gratis FANartikelen met je eigen foto bestellen. Een 30-tal leden hebben zich aangemeld voor de fotoactie en zijn volop aan het sparen voor de fanartikelen, zoals slippers, boterhamtrommel, telefoonhoesje enz.
Heb je geen foto laten maken en dus geen eigen pagina? Dan kan je ook sparen voor artikelen met het logo van de vereniging. Zie website: www.clubfund.nl/gymnastiekverenigingturn87oostburg
Je kan zegels sparen tot 1 juni 2019.

Kwalificaties WK en WAGC Dubbele minitrampoline

Afgelopen zaterdag 13 april heeft Guitho in Goes bij de 3e voorronde de eis 2x gesprongen en zo is hij dus zeker van de deelname aan het WK in Japan.

Randy Verheije is een mogelijke kandidaat vanuit onze vereniging voor het jeugd WK of WAGC. Hiervoor moet hij wel de eis springen voor de 11/12 jarigen. In de laatste wedstrijden heeft hij al laten zien dat hij de moeilijkheid haalt, maar voorlopig is de totaalscore nog net iets te hoog. Randy kan eind juni tijdens het NK nog eens een poging doen om de eis te behalen.

Geen oud papier meer

Met ingang van 9 april zijn wij gestopt met de inzameling van oud papier. De gemeente Sluis gaat in de toekomst blauwe containers invoeren en omdat het voor ons veel tijd en energie kost om alles te stapelen, hebben we besloten om de inzameling te stoppen. Dank aan iedereen die de laatste jaren oud papier naar onze container gebracht heeft.

Vakantieperiodes: op deze onderstaande dagen zijn er geen trainingen!

Meivakantie: 21 april tem 4 mei 2019
Hemelvaart: 30 / 31 mei en 1 / 2 juni 2019
Pinksteren: 9 / 10  juni 2019
Laatste training: vrijdag 28 juni 2019
Eerste les nieuw seizoen: 1 september 2019

Dringende oproep naar juryleden

We zijn dringend op zoek naar nieuwe juryleden. Zonder extra juryleden moeten we straks leden gaan uitsluiten van deelname aan wedstrijden! We hopen dat het zo ver niet hoeft te komen….

Elke vereniging heeft de verplichting een aantal juryleden te leveren. Het aantal juryleden wordt gekoppeld aan het aantal turnsters of turners die deelnemen. Willen we zoals nu alle leden de kans blijven geven om aan wedstrijden deel te nemen, moeten we voldoende juryleden opgeleid krijgen.

Dus ouders geef je op!!!

Je zult veel leren over de turnsport en nieuwe mensen ontmoeten. En je zal met zoveel meer plezier en interesse naar je zoon of dochter kijken als deze aan het turnen is.

Aanmelden bij: dejongekim@hotmail.com

Er zijn verschillende jurycursussen: dames turnen, groepsspringen en dubbele minitrampoline. Sommige zijn digitaal te volgen en andere worden georganiseerd binnen de regio en daarvoor moet men soms een paar avonden uittrekken. De jurycursussen zijn gratis en als er vervoerskosten zijn, worden deze vergoed door de vereniging.

Kamp in Hemelvaart weekeinde en Zomerkamp KNGU

In het Hemelvaartweekeinde gaan 12 leden naar het IAG kamp in Den Bosch. Samen met het trainers Guitho en Kristine gaan ze op die dagen workshops volgen en trainen in de hallen van Flik Flak.

Deze zomer gaat Elly met 12 meisjes naar het Zomerkamp in Beekbergen. Een week vol met turnen, verschillende activiteiten en veel plezier.

Fantastic Gymnastic

Net als voorgaande jaren wordt het gymnastiekseizoen afgesloten met een grootst weekeinde in Ahoy Rotterdam. Op zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt er in alle zalen van Ahoy gesport. Alle disciplines van de gymnastieksport zijn aanwezig. Voor vele disciplines is dat het moment voor de Nederlandse Kampioenschappen. Wij doen als club mee met de finale dubbele minitrampoline en het NK Individueel springen.

Oproep:

Als deelnemende vereniging wordt er gevraagd om ook een vrijwilliger te leveren zodat de organisatie goed verloopt. We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers voor de individuele springwedstrijd tijdens Fantastic Gymnastics in Ahoy op zaterdag 22 juni.

Wat zijn de mogelijke taken:

 • Paspoortcontrole (vanaf 21 jaar)
 • Catering van de juryleden/organisatiemedewerkers (vanaf 18 jaar)
 • Cijfer invoer bij de jurytafel (vanaf 14 jaar)
 • Verzorgen van de muziek tijdens de wedstrijden (vanaf 16 jaar)
 • Toestelploeg; druk airtrack aanpassen/aanpassen hoogte springtoestel/verplaatsen trampolines etc. (vanaf 18 jaar)

Als vrijwilliger heb je gratis toegang tot Ahoy inclusief lunch/diner, ontvang je een vrijwilligers T-shirt en kan je genieten van de turnsport. Twee vrijwilligers kan ook zodat je elk een halve dag neemt.
Aanmelden graag voor 10 mei 2019.

Baby geboren

Onze trainster Kim is mama geworden van een zoon.

Op 19 maart is Tobi geboren.

Wij feliciteren haar en Duncan met dit heuglijk nieuws!

Algemene club informatie

Contributies, reglement en opzegregels: zie website www.turn87.nl
Graag ontvangen wij de contributies op tijd, zodat wij ook op tijd onze rekeningen (zaalhuur, wedstrijdgeld, bondscontributie etc.) kunnen betalen.
Kleding is te bestellen bij Jeannette de Jonge jandejonge@zeelandnet.nl

Opzeggen

Natuurlijk hopen we dat je volgend seizoen ook weer komt trainen. Maar mocht je willen opzeggen, doe dat dan schriftelijk (via email) voor 31 augustus bij het secretariaat: boonmanderidder@zeelandnet.nl. Anders blijf je lid van de vereniging en moet je weer een heel seizoen contributie betalen. Lidmaatschap eindigt dus niet vanzelf na afloop van een turnseizoen!

AVG

Net als alle andere instanties en organisaties zijn ook wij gehouden aan de privacy wetgeving. Onze privacy policy is te lezen op onze website en ook in het nieuwe inschrijfformulier wordt er verwezen naar de website. Indien u vragen hebt stuur dan gerust een bericht naar ons secretariaat.

===================================

NOVEMBER 2018

Huldiging 25 jaar lidmaatschap
Eind juni hebben we twee mensen in de bloemetjes gezet omdat zij 25 jaar lidmaatschap van onze vereniging behaald hebben. Michelle en Oscar zijn allebei al op jonge leeftijd bij de vereniging gekomen. Na een actieve turncarrière hebben ze zich toegelegd op het trainerschap. Michelle traint onder andere de recreatiegroepen meisjes op maandag en Oscar de freerungroep.
Zij ontvingen een jubileumspeld van de KNGU. Nogmaals gefeliciteerd!

Start nieuwe seizoen
Alle groepen zijn weer vanaf september gestart. De groepen zitten lekker vol, met hier en daar nog plaats voor extra kinderen. De groepen hebben een vaste trainer/ster en daarnaast, naargelang het aantal kinderen, een aantal assistenten.

Overstap naar nieuwe trainingsbroeken
Spijtig genoeg konden niet meer dezelfde trainingsbroeken bestellen, omdat deze niet meer worden gefabriceerd. We zijn op zoek gegaan naar een nieuw exemplaar en onze keuze is gevallen op een joggingbroek van Slazenger. De tekst GV Turn’87 komt wederom op het rechterbovenbeen.
De komende week zullen er pasmodellen in de sporthal liggen.
Voor de selectieleden is de aanschaf verplicht, voor de recreatieleden een mogelijkheid. De kosten voor de broek zijn € 15,- voor deze ronde. Bij latere nabestellingen zal de broek € 20,- gaan kosten.

Uitnodiging Algemene ledenvergadering
Beste leden, ouders en verzorgers van leden,
Hierbij een (vrijblijvende) uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering.

Tijd: donderdag 29 november 2018 om 19.30 uur
Locatie: sportcafé De Eenhoorn

Deze vergadering vindt jaarlijks plaats en is bedoeld om leden te informeren over het wel en wee van de vereniging.
Naast de onderwerpen die op de agenda staan kan men het bestuur vragen stellen, aanbevelingen doen of anderszins opmerkingen maken.
Jullie aanwezigheid wordt op prijs gesteld.
Indien je interesse hebt om de vergadering bij te wonen, meldt het ons even van te voren bij onze secretaris Carola – boonmanderidder@zeelandnet.nl. Dan sturen wij alvast de stukken toe.

Met vriendelijke groet
Bestuur Turn ‘87

Nieuwe Privacy wetgeving – AVG
Zoals bekend is er nieuwe wetgeving i.v.m. het omgaan met persoonsgegevens. Net als andere organisaties hebben ook wij een Privacy overeenkomst opgesteld. Zie de bijlage bij deze nieuwsbrief. Deze overeenkomst wordt eerdaags gepubliceerd op de website www.turn87.nl

WhatsApp-groepen
Naast deze afspraken hebben we binnen de verenigingen ook een aantal groepsapps in gebruik. Deze worden door de trainer/trainsters gebruikt om leden en ouders te informeren en om foto’s enz. op te plaatsen. Leden kunnen via de app trainers/trainsters informeren over hun aanwezigheid bij de trainingen. Graag duidelijk aangeven bij de betreffende trainer/trainsters als men niet wil deelnemen in een groepsapp. Afmelden kan ook altijd via de e-mail of facebookpagina.

Wedstrijden 2018-2019
De eerste wedstrijd zit er al op. Bij de Individuele Kampioenschappen Springen hebben we 13 medailles binnen gehaald op de verschillende niveaus.
Gedurende het jaar zijn er wedstrijden op verschillend niveau bij het toestel turnen en springen. De leden in de selectiegroepen doen automatisch mee met de wedstrijden. In de andere groepen wordt er per briefje of e-mail verwittigd als er een mogelijkheid is om aan een wedstrijd deel te nemen.
Wil je weten waar en wanneer er wedstrijden plaatsvinden, kijk dan op de kalender op onze site http://www.turn87oostburg.nl/?page_id=378

Oproep naar extra juryleden
We zijn nog steeds op zoek naar juryleden.
Waarom is het zo belangrijk? We hebben de verplichting een aantal juryleden te leveren bij deelname aan wedstrijden. Het aantal juryleden wordt gekoppeld aan het aantal turnsters of turners die deelnemen. Wij willen alle leden de kans geven om aan de wedstrijden deel te nemen, dus daarvoor moeten we voldoende juryleden opgeleid krijgen.
We doen mee aan wedstijden voor dames turnen, groepsspringen en dubbele minitrampoline. Voor die disciplines zijn er verschillende jurycursussen. Sommige zijn digitaal te volgen en andere worden georganiseerd binnen de regio en daarvoor moet men soms een paar avonden uittrekken.
De jurycursussen zijn gratis en als er vervoerskosten zijn, dan worden deze vergoed door de vereniging.
Dus wil je de vereniging helpen door een cursus te volgen? Geef je dan op!
Aanmelden kan bij: dejongekim@hotmail.com

Vakantieperiodes (geen training)

Kerstvakantie: 24 december – 5 januari 2019
Carnaval vakantie: 4 maart – 9 maart 2019
Pasen en meivakantie: 21 april t/m 5 mei 2019
Hemelvaart: 30, 31 mei – 1, 2 juni 2019
Pinksteren: 9 en 10 juni 2019
Laatste training: vrijdag 28 juni 2019
Eerste les nieuw seizoen: 2 september 2019

Contributie
Afgelopen week zijn de contributienota’s opgemaakt en ze worden nu uitgedeeld tijdens de les. Controleer dus de tas van uw kind als u nog niks gezien hebt.
De contributiegelden hebben wij als bestuur nodig om de zaalhuur, wedstrijdgeld, bondscontributie etc. te betalen. Dus graag ontvangen we alle contributie op tijd!

Algemene club informatie
Reglement en opzegregels: zie website www.turn87.nl
Kleding: bestellen bij Jeannette de Jonge jandejonge@zeelandnet.nl

Inzamelen oud papier
Onze container naast de sporthal staat altijd klaar en open om gevuld
te worden.
De opbrengst komt geheel ten goede van de club. Bovendien is het
ook nog eens goed voor het milieu. Verzamel dus allemaal.
Als iedereen zijn “doosje” bijdraagt, dan krijgen we de containers snel vol.

Jeugdfonds Sport & Cultuur / Stichting Leergeld
Alle kinderen mogen meedoen! Dat is de slogan van Stichting Leergeld. Ook de kinderen waarvan de ouders het financieel iets moeilijker hebben.
Een aanvraag bij deze stichting doe je via www.leergeld.nl/zeeuwsvlaanderen
Zij zijn een toegangspoort tot het Jeugdfonds Sport & Cultuur die de contributie betaalt voor kinderen t/m 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub of bijv. muziek- of dansles. Dit fonds is er voor ouders die op max. 120% van het minimum inkomen zitten.

Alle kinderen mogen meedoen
want nu meedoen is straks meetellen!


Nieuwsbrief G.V. Turn’87 Oostburg APRIL/MEI 2018

Hallo allemaal,
Via deze nieuwsbrief willen we jullie en jullie ouders op de hoogte houden van onze activiteiten en onderwerpen rond het wel en wee van onze vereniging. Veel van deze informatie en meer is ook te vinden via onze website www.turn87.nl of facebook.
Rabobank Clubkas Campagne
Breng jouw stem uit
en steun het verenigingsleven
Leden van Rabobank Zeeuws-Vlaanderen mogen tijdens de Rabobank Clubkas Campagne stemmen op hun favoriete clubs. Breng jouw stem uit van 4 t/m 16 april 2018 via www.rabobank.nl/zvl
Van de opbrengst willen we materiaal voor freerunning aanschaffen: een cube met rekstok en multifunctionele wall. Kan ook gebruikt worden door andere groepen.
Wedstrijden 2017-2018 en de resultaten
De laatste maanden hebben we volop deelgenomen aan verschillende wedstrijden. Via onze facebookpagina houden we jullie op de hoogte van de prestaties van onze leden. Zowel bij de recreatiegroepen, het springen en de selectiegroepen toestelturnen hebben we goed gepresteerd.
We zijn dan ook trots op iedereen en blij dat er in de komende maanden nog meisjes mogen doorstromen naar de regiofinale toestelturnen. De dubbele minitrampoline springers hebben nog een laatste voorronde in april en ook daar verwachten we een aantal doorstromers naar het NK in juni. De komende wedstrijden staan in de kalender op onze website http://www.turn87oostburg.nl/?page_id=378

Vakantieperiodes (geen training)
Pasen 1 en 2 april
Meivakantie 21 april tot 5 mei
Hemelvaart 10, 11 en zondag 13 mei
Pinksteren 20 en 21 mei
Laatste training: vrijdag 29 juni
Eerste les nieuw seizoen: zondag 2 september
Let op: Goede Vrijdag 30 maart gaan de lessen wel door!
Clubkampioenschappen 2018
Dit jaar organiseren we een clubkampioenschap tijdens de laatste lesweek van 25 t/m 29 juni.
Deze wedstrijden zullen opgezet worden tijdens de normale trainingsuren. Ouders worden uitgenodigd te komen kijken.
Meedoen is belangrijker dan winnen.
Meer info volgt.
Oproep naar extra juryleden
We zijn nog steeds dringend op zoek naar juryleden.
Er heeft zich tot nu toe één persoon aangemeld, Simone Steenbergen, die nu bezig is met de jurycursus TD 1.
Waarom is het zo belangrijk?
We hebben bij deelname aan wedstrijden de verplichting een aantal juryleden te leveren. Het aantal juryleden wordt gekoppeld aan het aantal turnsters of turners die deelnemen. Wij willen alle leden de kans geven om aan de wedstrijden deel te nemen, dus daarvoor moeten we voldoende juryleden opgeleid krijgen.
We doen mee aan wedstrijden voor dames turnen, groepsspringen en dubbele minitrampoline. Voor die disciplines zijn er verschillende jurycursussen. Sommige zijn digitaal te volgen en andere worden georganiseerd binnen de regio en daarvoor moet men soms een paar avonden uittrekken.
De jurycursussen zijn gratis en als er vervoerskosten zijn, dan worden deze vergoed door de vereniging.
Dus wil je de vereniging helpen door een cursus te volgen? Geef je dan op!
Aanmelden kan bij: dejongekim@hotmail.com

Fantastic Gymnastic
Net als voorgaande jaren wordt het gymnastiekseizoen afgesloten met een grootst weekeinde in Ahoy Rotterdam.
Op zaterdag 23 en zondag 24 juni wordt er in alle zalen van Ahoy gesport. Alle disciplines van de gymnastieksport zijn aanwezig.
Voor vele disciplines is dat het moment voor de Nederlandse Kampioenschappen. Wij doen als club mee met de finale dubbele minitrampoline en het NK Individueel springen.
Oproep:
De LTC Groepsspringen is op zoek naar vrijwilligers voor de wedstrijden tijdens Fantastic Gymnastics in Ahoy op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018.
Wij zoeken vrijwilligers voor:
 Paspoortcontrole (vanaf 21 jaar)
 Catering van de juryleden/organisatiemedewerkers (vanaf 18 jaar)
 Cijfer invoer bij de jurytafel (vanaf 14 jaar)
 Verzorgen van de muziek tijdens de wedstrijden (vanaf 16 jaar)
 Toestelploeg; druk airtrack aanpassen/aanpassen hoogte springtoestel/verplaatsen trampolines etc. (vanaf 18 jaar)
 Toestelploeg; ombouwen eind van de dag naar de zondag situatie, toestellenpakket in container op zondag na de wedstrijden (vanaf 18 jaar)
Als vrijwilliger heb je gratis toegang tot Ahoy inclusief lunch/diner, ontvang je een vrijwilligers T-shirt en kan je genieten van de turnsport.
Vrijwilligers kunnen zich opgeven via het mailadres van de LTC Groepsspringen groepsspringen@hotmail.nl
Graag ontvangen ze in de mail onderstaande gegevens:
– volledige naam
– geboortedatum
– voorkeur taak
– voorkeur dag

Inzamelen oud papier
Onze container naast de sporthal is bijna vol. De vorige container
bracht 390 euro op. Benieuwd wat deze oplevert 
De opbrengst komt geheel ten goede van de club. Bovendien is het
ook nog eens goed voor het milieu. Verzamel dus allemaal.
Als iedereen zijn “doosje” bijdraagt, dan krijgen we de containers snel vol.

Turnkampen
In het Hemelvaartsweekeind gaan 15 leden naar het IAG-kamp in Den Bosch. Samen met het trainersteam Guitho, Tessa en Kristine gaan ze daar workshops volgen en trainen in de hallen van Flik Flak.
In de zomer van 8-14 juli vindt het KNGU Zomerkamp plaats in Beekbergen. Dit jaar hebben zich 3 leden aangemeld. Van onze vereniging is Elly zoals altijd begeleidster. Het wordt een week vol turnen, dans, gekkigheid en tal van activiteiten.
Algemene club informatie
Contributies, reglement en opzegregels: zie website www.turn87.nl
Graag ontvangen wij de contributies op tijd, zodat wij ook op tijd onze rekeningen (zaalhuur, wedstrijdgeld, bondscontributie etc.) kunnen betalen.
Kleding: bestellen bij Jeannette de Jonge jandejonge@zeelandnet.nl

Opzeggen
Je blijft lid van de vereniging tot opzegging. Het lidmaatschap eindigt dus niet vanzelf na afloop van een turnseizoen!
Opzeggen dient schriftelijk (via email) te gebeuren voor 31 augustus bij het secretariaat: boonmanderidder@zeelandnet.nl
Er wordt tussentijds geen contributie terugbetaald.
Jeugdsportfonds / Stichting Leergeld
Alle kinderen mogen meedoen! Dat is de slogan van Stichting Leergeld. Ook de kinderen waarvan de ouders het financieel iets moeilijker hebben.
Een aanvraag bij deze stichting doe je via www.leergeld.nl/zeeuwsvlaanderen


Nieuwsbrief G.V. Turn’87 Oostburg november 2017

Hallo allemaal,
Via deze nieuwsbrief willen we jullie en jullie ouders op de hoogte houden van onze activiteiten en onderwerpen rond het wel en wee van onze vereniging. Veel van deze informatie en meer is ook te vinden via onze website www.turn87.nl of facebook.
Op de website is alle vaste info i.v.m. de vereniging te vinden: bestuur, lesgevers, vakantieperiodes, wedstrijdkalender, kledij enz ….


Algemene Ledenvergadering

Beste leden, ouders en verzorgers van leden,

Hierbij een (vrijblijvende) uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering.

Tijd:        donderdag 23 november 2017 om 19.30 uur

Locatie:  sportcafé De Eenhoorn

Deze vergadering vindt jaarlijks plaats en is bedoeld om leden te informeren over het wel en wee van de vereniging.

Naast de onderwerpen die op de agenda staan kan men het bestuur vragen stellen, aanbevelingen doen of anderszins opmerkingen maken.

Jullie aanwezigheid wordt op prijs gesteld.

Indien je interesse hebt om de vergadering bij te wonen, meldt het ons even van te voren bij onze secretaris Carola – boonmanderidder@zeelandnet.nl. Dan sturen wij alvast de stukken toe.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Turn ‘87

Oproep naar extra juryleden

Bij deelname aan wedstrijden zijn alle deelnemende verenigingen verplicht een aantal juryleden te leveren. Het aantal juryleden wordt gekoppeld aan het aantal turnsters of turners die deelnemen. Wij willen alle leden de kans geven om aan de wedstrijden deel te nemen, dus daarvoor moeten we voldoende juryleden opgeleid krijgen. We doen mee aan wedstijden voor dames turnen, groepsspringen en dubbele minitrampoline. Voor die disciplines zijn er verschillende jurycursussen. Sommige zijn digitaal te volgen en andere worden georganiseerd binnen de regio en daarvoor moet men soms een paar avonden uittrekken. De jurycursussen zijn gratis en als er vervoerskosten zijn, dan worden deze vergoed door de vereniging.

Dus: wilt U de vereniging helpen door een cursus te volgen en zo alle leden de kans geven om deel te nemen? Geef U dan op voor één van de disciplines.

Zonder extra juryleden moeten we straks misschien leden gaan uitsluiten van deelname aan wedstrijden. Aanmelden kan bij: dejongekim@hotmail.com


PERSBERICHT
(mei 2017)

Binnenkort in de winkel: Sanne in de selectie en Sanne waagt de sprong

Het is een sportmoment dat niemand snel zal vergeten: op maandag 15 augustus 2016 schreef turnster Sanne Wevers Olympische geschiedenis: ze behaalde voor Nederland een gouden medaille op het onderdeel balk. Schrijfster Paula van Manen had duidelijk een vooruitziende blik: zij schreef een turnboekenserie over Sanne, een meisje dat alles op alles zet om de turntop te bereiken. Perfect voor jonge turnfans van 8-12 jaar.

Sanne in de selectie

Het nieuwe schooljaar wordt spannend! Vanaf nu woont Sanne doordeweeks in een gastgezin om met de selectiegroep van meneer Verkerk te kunnen trainen. Haar gastouders zijn gelukkig erg aardig en Sanne traint zo veel, dat ze in het begin helemaal geen tijd heeft om aan thuis te denken. De nieuwe trainer, andere meisjes en een nieuwe school houden haar bezig. Maar hoe langer Sanne van huis is, hoe meer ze haar ouders, haar vriendinnen en haar vriend Milan gaat missen. Wanneer ze ruzie krijgt met de dochter van haar gastouders, pakt Sanne haar koffers…

978 90 483 1490 4* – Prijs €12,50

Sanne waagt de sprong

Topturnen en het wonen bij een gastgezin vallen Sanne zwaar. In de kerstvakantie besluit ze ermee te stoppen en haar vertrouwde leven thuis weer op te pakken. Nu Sanne niet meer elke dag hoeft te trainen, begint ze aan een opleiding tot hulptrainer. Ook oefent ze voor een optreden tijdens de bruiloft van haar turnjuf en werkt ze samen met haar klasgenoten aan de eindmusical. Maar de groep krijgt de ene na de andere tegenslag te verwerken. Zal de musical op tijd klaar zijn? En komt het ooit nog goed met Milan?

ISBN:  978 90 483 1491 1* – Prijs €12,50

VERWACHT: in het najaar van 2017 verschijnt een splinternieuw verhaal: Sanne op de ski’s!

Wil je meer weten over de boeken en de schrijfster? Neem een kijkje op de website:

www.paulavanmanen.nl

Jeugdsportfonds en Cultuurfonds

Vanaf januari 2017 is de gemeente Sluis toegetreden bij de Jeugdsportfonds en Cultuurfonds. Via dit fonds kunnen kinderen tem 18 jaar een bijdrage krijgen om te kunnen sporten of bijv. muzieklessen te volgen. Dit fonds is er voor ouders die op max. 120% van het minimum inkomen zitten. Meer informatie is te verkrijgen via ons secretariaat.

 

Contributie en bondscontributie

Opgelet! In deze weken worden de contributiebriefjes aan de leden meegegeven tijdens de trainingen. De contributiegelden hebben wij als bestuur nodig om de zaalhuur, wedstrijdbedragen, enz… te betalen. Dus graag ontvangen we alle contributie op tijd!

Opzeggen

Bij inschrijving blijft men lid van de vereniging tot opzegging. Het lidmaatschap eindigt dus niet vanzelf na afloop van een turnseizoen!

Opzeggen dient schriftelijk (via email) te gebeuren vóór 31 augustus bij het secretariaat: boonmanderidder@zeelandnet.nl

Er wordt tussentijds geen contributie terugbetaald.

Algemene club informatie

Contributies, reglement en opzegregels: zie website www.turn87.nl

Kleding: bestellen bij Jeannette de Jonge jandejonge@zeelandnet.nl


Huishoudelijke reglement

We hebben ons huishoudelijk reglement aangepast met het onderdeel “ samen naar een veilig sportklimaat”.  Ons bestuur, trainersteam en assistenten hebben allemaal een VOG verklaring en hebben de gedragscode ondertekend. Ook voor de leden is er een aanvulling in het reglement betreffend gedrag en sportief omgaan met elkaar.

 

Inzamelen oud papier

Voor wie het nog niet weet, naast de sporthal staat een (zee)container om gevuld te worden met oud papier. Met de opbrengst kunnen we onze kas aanvullen en het is bovendien goed voor het milieu. Verzamel dus allemaal. Als iedereen zijn “doosje” bijdraagt, dan krijgen we de containers vol.


Vacatures

Functie secretaris

Vind je het leuk om betrokken te zijn bij de vereniging en kan je met een computer overweg? Dan is de vacature van secretaris misschien iets voor jou. Kandidaten kunnen info opvragen bij Carola – boonmanderidder@zeelandnet.nl.

Functie assistent trainer

We zijn nog op zoek naar jongeren of ouders die bereid zijn om te helpen bij de trainingen. Heb je feeling voor de sport en werk je graag met kinderen? Laat het ons weten en dan kunnen we kijken in welke groep je ingezet kan worden.

Er is een mogelijkheid om deel te nemen aan bijscholingen en/of een opleiding te volgen.

 

http://www.kngu.nl/evenement/unive-presenteert-a-touch-of-gold-2017/overzicht

Tickets zijn te bestellen via onderstaande link:


Opgeven zomerkamp 2018

Ook dit jaar gaan we weer op Zomerkamp en wel van zondag 8 juli tot zaterdag 14 juli 2018.

De KNGU zomerkampen vinden plaats in de bossen van Beekbergen. Het kamp staat in het teken van plezier, dansen, zingen, gymmen, freerunning, waterspelen, bosspelen, griezeltochten, vrienden maken, kampvuur en nog veel meer!

Onze trainster Elly Faas gaat altijd mee als begeleidster. In een aparte bijlage vind je meer informatie.

Tevens een aanmeldstrookje.

Wil je mee, lever het strookje zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk voor 28 februari 2018 in.

====================================================================================================

ZOMERKAMP 2018

Hallo meisjes, jongens, mama’s, papa’s  enz…. enz….

We gaan weer op Zomerkamp en wel van zondag 8 juli  tot zaterdag 14 juli 2018.
Het kampterrein ligt midden in de bossen van Beekbergen, vlakbij de grootste waterval van Nederland.

Voor wie is zomerkamp bedoeld?   
Voor jongens en meisjes van 6 tot en met 18 jaar, verdeeld in aparte leeftijdscategorieën.

 • 6 tot 8 jaar                                                           Sjoka          €  85,–       1/2  week
 • 8 tot 10 jaar                                                         Joka           € 160,–      gym/dans   + € 25,–
 • 10 tot wanneer je naar de brugklas gaat             Tika            € 160,–      gym/dans   + € 25,–
 • brugklas afgerond tot 15 jaar                               Mika           € 170,–      gym/dans   + € 25,–
 • vanaf 15 jaar tot en met 18 jaar                           Ouka          € 170,–      gym/dans   + € 25,–

Wanneer er een vriend/vriendin mee gaat die geen lid is van de KNGU dan is het € 40,– extra.

Elke leeftijdscategorie heeft een apart dorp. In elk dorp staan 10 tenten, in elke tent kunnen 10 kinderen. Elke tent heeft 1 leiding. Daarnaast heeft elk dorp ook 2 recreatie stafleden een gym en dans staf.  De recreatie staf  heeft de ”leiding” over de tent leiding.  De leiding slaapt apart van de kinderen, maar blijft wel in het dorp aanwezig tot rond middernacht, dan neemt de nachtwacht het over.

Wat is er te doen op het kamp?
Wanneer je kiest voor gym of dans kamp, dan ga je 1 dagdeel in de gymzaal of danszaal. Dit is een compleet ingerichte turnhal met een grote verende vloer, een aantal grote trampolines valkuilen en nog veel meer.  Als je kiest voor dans kamp, leer je in die week verschillende  soorten dansen.
Je hoeft niet perse op turn of dans te zitten om aan dit kamp deel te nemen.  Alles wordt op eigen niveau geturnd of gedanst. Wanneer je niet in de zaal bent, dan wordt er op het kampterrein of in het nabijgelegen bos spelletjes gedaan.   Er wordt een kamplied en een kampdans aangeleerd . Op het kamp terrein is er een blokhut, dit is een soort kantine waar je van alles kunt kopen, en wanneer het slecht weer is worden hier ook activiteiten in georganiseerd.  De woensdag is het zwembad aan de beurt, dit is een binnen en buiten bad met duikplanken en glijbanen, en een grote lig weide.

De mika’s en ouka’s  gaan vaak van het kampterrein af, ze gaan nog een middag naar Deventer en naar pampus. Pampus is een discotheek die speciaal voor de kampkinderen wordt afgehuurd. Uiteraard wordt er geen alcohol geschonken aan kinderen onder de 18 jaar.

Verder is er op het kampterrein 24 uur per dag E.H.B.O. post aanwezig. Er is een fotograaf die alle leuke momenten op foto wil zetten. Er is een kampleider die de leiding heeft over alle stafleden. De interne dienst brengt het eten rond, maakt de WC/douche ruimten schoon en zorgt dat er iedere avond kampvuur is.

De sjoka’s gaan maar een halve week, van woensdag tot zaterdag. De leiding die hier mee gaat is meestal een vader, moeder of soms een oma of opa. De leiding slaapt hier samen met de kinderen in de tent. De sjoka’s gaan op deze 3 dagen maar 1 uurtje in de zaal.

Wanneer je als ouder mee wilt kun je altijd als leiding mee gaan, je krijgt dan de leiding over een tent, helpt mee met spelletjes, begeleidt de kinderen met tent op ruimen, aankleden, zorgt dat ze op tijd aan tafel zitten, helpt eventueel mee in de gymzaal enz.. enz..

De binnenkomst is op zondag vanaf 14.00 uur je kunt dan de spullen in je tent leggen, kennis maken met de leiding en andere kinderen die in de tent liggen. Om 16.00 uur is de opening. De opening is in een grote witte tent. Het kamplied wordt dan gezongen, elk staflid wordt voorgesteld en er wordt een kleine indruk gegeven wat er in die week gedaan wordt.

De sluiting is op zaterdag morgen om 11.00 uur. De ophalers mogen vanaf  9.30 uur op het kamp terrein. De sluiting wordt gedaan in de zelfde tent als de opening, het kamplied wordt gezongen, de kampdans wordt gedanst en er wordt een kleine indruk gegeven wat je de afgelopen week heb gedaan.

Als je besluit om mee te gaan, mag je weg gebracht worden door je ouders, omdat ik er al een dag van te voren moet zijn.

Heb je zin om mee te gaan?
Vul het onderstaande antwoordstrookje in. Stop het strookje voor 28 februari 2018 in een enveloppe samen met € 40,– Dit is tevens de annuleringsverzekering.

Wanneer je als tika, mika of ouka mee gaat, gelieve zo snel mogelijk op te geven want deze categorie  zit vaak  heel snel vol. De inschrijvingen beginnen op 1 januari 2018.

Wanneer je niet in deze week kan maar wel graag een andere week kan dit ook maar er gaat dan geen leiding mee en er komt boven op de prijs nogmaals € 20,– bij voor leiding kosten.

Als je door geloofsovertuiging niet op zondag mag komen, dan mag je in overleg ook de maandag komen.

Meer informatie?
Wanneer je nog meer wilt weten kun je alle informatie vinden op www.zoka.nl
Maar je mag mij ook altijd bellen of mailen 06-12770827 eljustm140@zeelandnet.nl

Groetjes Elly Faas (trainster Turn ’87)

 

OPGAVE ZOMERKAMP 2018 (8-14 juli 2018)

Naam……………………………………………………………..………………………………………………………..

Geb. datum ……………………………………………………………………………………………………………..

Gym     Dans    Zomer kamp (svp 1 van de 3 keuzes omcirkelen)

Lever dit strookje in voor 28 februari 2018.
In een enveloppe samen met € 40,– voorschot, is tevens annuleringsverzekering.

=========================================================================================

Nieuwsbrief G.V. Turn’87 Oostburg Juli 2017

Hallo allemaal,
Via deze nieuwsbrief willen we jullie en jullie ouders op de hoogte houden van onze activiteiten en onderwerpen rond het wel en wee van onze vereniging. Veel van deze informatie en meer is ook te vinden via onze website www.turn87.nl of facebook

Laatste informatie over het programma 30 jarig bestaan GV Turn’87

Vrijdag 7 juli 2017

16u00 – 18u00:        instuif in de sporthal/turnhal voor
alle groepen

18u30 – 22u00:        barbecue voor leden (gratis) en
ouders (betalend) – er wordt geen alcohol geschonken, ook niet aan ouders

22u00 – ochtend:    kamperen op het veld achter de
sporthal voor de oudste leden

Zaterdag 8 juli 2017

08u00 –   9u00:        ontbijt en opruimen kampeerveld in 2 groepen

09u00 – 12u00:        zwemmen in de Eenhoorn – groep 1: 9u tot 10u30

– groep 2: 10u30 tot 12u

12u30 – 13u00:        middageten en laatste voorbereidingen voorstelling

13u30:                      zaal open voor bezoekers

14u00 – 16u00:        voorstelling GV Turn’87 met deelname van alle groepen

16u00 – 17u00:        opruimen en afsluiten van het seizoen 2016 -2017

Voor het kamperen

Er wordt gekampeerd in eigen tenten. Velen hebben onderling al afgesproken. Er mag slechts gekampeerd worden in de zone die daarvoor aangeduid is.

We hebben een kampeerreglement moeten opstellen voor het verkrijgen van de vergunning, dus de vraag aan alle deelnemers om het reglement te respecteren.

Kampeerreglement

 • De leden nemen zelf hun eigen tent en slaapspullen mee
 • Opbouw en opruimen van de tenten wordt gedaan door de leden en eventueel ouders.
 • Het terrein wordt met lint afgezet.
 • De oprijweg (vanaf het hek aan de zijkant van de sporthal) blijft bereikbaar voor eventuele hulpdiensten en de middenstrook tussen de rijen tenten is min. 3,5m.
 • De tenten moeten op een onderlinge afstand van min. 2m van elkaar opgezet worden.
 • Open vuur in de vorm van vuurkorven of zo is niet toegestaan!
 • Om 23.00 uur gaat de nachtrust in, die tot de volgende morgen 7.00 uur duurt (geen muziek/geen autogebruik) en verblijven in en rond de gebouwen is na 22.00 uur niet toegestaan.
 • Gebruik de vuilniscontainer en werp geen vuil op het terrein.
 • Bij het niet respecteren van de bovenstaande regels is voor de kampverantwoordelijke (Kristine Provo) mogelijk betreffende personen van het terrein te verwijderen. Ouders worden dan gebeld zodat de deelnemer opgehaald kan worden.

Ontbijt en lunch

Voor de kampeerders zorgen we voor een ontbijt en na het zwemmen hebben we een lunch. Om de afvalberg te beperken willen we vragen dat iedereen een eigen bord, beker en bestek meeneemt voor het ontbijt en lunch. We zorgen voor afwaswater en een keukenhanddoek.

Voorstelling

De leden die alleen voor de voorstelling komen, worden tegen 13u30 in de sporthal verwacht. Bij aankomst gelijk melden bij je eigen trainer/ster zodat we compleet zijn voordat de show begint.

Vrijwilligers

Een aantal mensen hebben zich al aangemeld om te helpen. Extra hulp is altijd handig.  Denk hierbij aan hulp bij de catering, begeleiden van de deelnemers bij het zwemmen en controle bij de overnachting enz……

Aanmelden kan bij Kristine – provo@zeelandnet.nl

Zomervakantie en start nieuw seizoen

Laatste training:                      30 juni 2017

30 jaar viering:                       7/8 juli 2017

Start nieuw seizoen:   zondag 3 september 2017

Opzeggen

Bij inschrijving blijft men lid van de vereniging tot opzegging. Het lidmaatschap eindigt dus niet vanzelf na afloop van een turnseizoen!

Opzeggen dient schriftelijk (via email) te gebeuren vóór 31 augustus bij het secretariaat boonmanderidder@zeelandnet.nl

Er wordt tussentijds geen contributie terugbetaald.

Inzameling oud papier

Ook in de zomer blijft de container naast de sporthal open en kunt u uw oud papier brengen. Opbrengst gaat naar de clubkas.

Nieuwsbrief G.V. Turn’87 Oostburg april 2017

Hallo allemaal,

Via deze nieuwsbrief willen we jullie en jullie ouders op de hoogte houden van onze activiteiten en onderwerpen rond het wel en wee van onze vereniging. Veel van deze informatie en meer is ook te vinden via onze website www.turn87.nl of facebook.

Loterij 2017

De afgelopen weken zijn de boekjes met loten verdeeld in de verschillende groepen. We hebben al aardig wat enveloppes terug gekregen en hopen dat iedereen zijn of haar best doet om de boekjes verkocht te krijgen.

In verband met de trekking op 17 mei is het belangrijk dat het geld en de lotenboekjes ingeleverd worden ten laatste op 12 mei 2017.

Oók niet verkochte loten dienen terug ingeleverd te worden!

We kunnen het niet maken dat er na de trekking nog boekjes ingeleverd worden. Dus help ons hierbij en lever op tijd in bij de training of bij het secretariaat, Noordwal 12 in Oostburg.

De opbrengst van de loterij gaat integraal naar de viering van ons 30-jarig bestaan.

Programma 30-jarig bestaan GV Turn’87

Vrijdag 7 juli 2017

16u00 – 18u00:          instuif in de sporthal/turnhal voor alle groepen

18u30 – 22u00:           barbecue voor leden (gratis) en ouders (betalend) – er wordt
geen alcohol geschonken, ook niet aan ouders

22u00 – ochtend:       kamperen op het veld achter de sporthal voor de oudste leden

Zaterdag 8 juli 2017

08u00 – 09u00:          ontbijt en opruimen kampeerveld

10u00 – 12u00:           zwemmen in de Eenhoorn – naargelang het aantal aanmeldingen verdelen in 2 groepen

12u30 – 13u00:          middageten en laatste voorbereidingen voorstelling

14u00 – 16u00:          voorstelling GV Turn ’87 met deelname van alle groepen

16u00 – 17u00:          opruimen en afsluiten van het seizoen 2016 -2017

Er komt een aanmeldformulier waarmee leden zich kunnen aanmelden per activiteit.

We verwachten dat alle leden deelnemen aan de voorstelling, zodat we onze volledige vereniging kunnen presenteren aan de ouders en andere belangstellenden.

Alle activiteiten zijn voor de leden gratis.

Oproep voor vrijwilligers

Om alles in goede banen te kunnen leiden doen we een oproep naar de ouders om zich aan te melden om te helpen bij een aantal werkzaamheden rondom de activiteiten op 7 en 8 juli. Denk hierbij aan hulp bij de catering, begeleiden van de deelnemers bij het zwemmen, controle bij de overnachting, het maken van een jubileumboekje enz.

Aanmelden bij Kristine – provo@zeelandnet.nl

Oproep voor oude foto’s

In verband met ons jubileum zijn we ook nog op zoek naar oude foto’s.

Graag doorgeven aan Kristine – provo@zeelandnet.nl

Wedstrijden 2016-2017 en de resultaten

We hebben de laatste maanden deelgenomen aan verschillende wedstrijden. Via onze facebookpagina houden we jullie op de hoogte van de prestaties van onze leden.

Zowel bij de recreatiegroepen, het springen en de selectiegroepen toestelturnen hebben we goed gepresteerd. We zijn dan ook trots op iedereen en blij dat er in de komende maanden nog 13 meisjes mogen doorstromen naar de regiofinale toestelturnen. Ook de dubbele minitrampoline springers hebben nog een laatste voorronde in mei en ook daar verwachten we een aantal doorstromers naar het NK in juni.

De komende wedstrijden staan in de kalender op onze website.

Fantastic Gymnastic

Net als voorgaande jaren wordt het gymnastiekseizoen landelijk afgesloten met een groots weekeinde in Ahoy, Rotterdam. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni worden er in alle zalen van Ahoy gesport. Alle disciplines van de gymnastieksport zijn aanwezig. Voor vele disciplines is dat het moment voor de Nederlandse Kampioenschappen. Wij doen als club mee met de finale dubbele minitrampoline en het NK Individueel springen.

Vanaf dit moment is het mogelijk om kaarten te bestellen. Als lid van de KNGU is het mogelijk om kaarten te bestellen met korting. Kopieer onderstaande link om kaarten te bestellen.

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nk-2017-fantastic-gymnastics-33784429137?discount=LedenvoordeelKNGU

Algemene club informatie

Contributies, reglement en opzegregels: zie website www.turn87.nl

Kleding: bestellen via jandejonge@zeelandnet.nl

Vakantieperiodes in mei/juni

Meivakantie: 22 april t/m 6 mei

Hemelvaart: 25 t/m 28 mei

Pinksteren: zondag 4 en maandag 5 juni

Laatste training: 30 juni

30 jaar viering: 7/8 juli 2017

Rabobank Clubkas Campagne 2017

We hebben de uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne gekregen. We hebben een bedrag van € 569,25 gekregen. Dank je wel aan iedereen die op ons gestemd heeft !!!

Deze opbrengst gaat naar de viering van ons 30-jarig bestaan.

Ophalen oud papier

Voor wie het nog niet weet, naast de sporthal staat een groene (zee)container om gevuld te worden met oud papier. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor ons. Want met de opbrengst kunnen we onze kas aanvullen.

Hij is bijna vol en kan dan weer gewisseld worden. Verzamel dus allemaal.

Vacatures

Functie secretaris

Vind je het leuk om betrokken te zijn bij de vereniging en kan je met een computer overweg? Dan is de vacature van secretaris misschien iets voor jou. Kandidaten kunnen info opvragen bij Carola – boonmanderidder@zeelandnet.nl