Nieuwsbrief G.V. Turn’87 Oostburg juni 2021  

Hallo allemaal,
Via deze nieuwsbrief willen we jullie en jullie ouders op de hoogte houden van onze activiteiten en onderwerpen rond het wel en wee van onze vereniging. Veel van deze informatie en meer is ook te vinden via onze website www.turn87.nl of facebook.

Corona situatie en einde van het seizoen
Half december 2020 werden we wederom verrast door het Coronavirus en al haar beperkingen. Net als in het voorjaar 2020 moesten de trainingen per direct gestopt worden en ging de sporthal dicht. Weken, maanden was het wachten op verbetering totdat eindelijk verkondigd werd dat we konden starten met buitentrainingen. Eind maart zijn we gestart op de parking van de sporthal. Nu is turnen geen buitensport, maar we hebben toch wel een aantal leuke trainingen kunnen opzetten. Ondanks dat we afhankelijk waren van de weergoden en beperkt waren in ons materiaal. De laatste weken mogen we gelukkig weer binnen trainen en zo kunnen we het seizoen toch nog afsluiten met meer uitdagende trainingen dan buiten.

De afgelopen twee seizoenen hebben we veel gemist, maar door de verbeterde situatie en de massale vaccinaties hopen we op een “normaal” seizoen in 2021-2022. Wij hebben er in ieder geval veel zin in. Vanuit de KNGU komen er weer wedstrijdkalenders en ook de internationale activiteiten worden weer gepland.

De nieuwe kalender wordt in de komende periode op de website www.turn87.nl gezet.

Laatste trainingen en eindactiviteit Jumpsquare Brugge

Onze laatste training is op vrijdag 25 juni 2021.

Normaal gesproken zouden we dit seizoen afsluiten met ons tweejaarlijkse uitvoering met optredens van alle groepen. Nu dit niet door kan gaan, hebben we een andere eindactiviteit bedacht, namelijk een bezoek aan Jumpsquare Trampolinepark in Brugge.

Zo kunnen we het seizoen op een gezellige en feestelijke manier afsluiten!

De planning voor deze extra activiteit (niet verplicht) is als volgt:

Maandag 28 juni 2021: 18u tot 19u voor alle maandaggroepen

Donderdag 1 juli 2021: 18u tot 19u voor de jongensrecreatie en selectie B

Vrijdag 9 juli 2021: 18u tot 19u voor de freerungroep, selectie A en selectie jongens

Vervoer van en naar Brugge moet onderling geregeld worden.

De vereniging betaalt een deel van het entreebedrag. Er resteert een eigen bijdrage van 5 euro per deelnemer.

De groepen krijgen alle informatie nog bij de volgende les of via de appgroep.
Je kan alvast een kijkje nemen op de site van het trampolinepark via https://jumpsquare.com/be/brugge

Groepsindeling en trainingsuren voor het volgende seizoen
Vooralsnog verandert er niets in het urenschema van de lestijden. Alle trainingen worden ingepland zoals nu vermeld op onze website https://www.turn87.nl/?page_id=56

Kleuters die vanaf september naar groep 3 gaan, stromen automatisch door. De meisjes gaan dan naar de maandaggroep van 16-17u en de jongens naar de donderdag van 16-17u.

Dit seizoen hadden we op maandag een zodanig grote groep jonge meisjes dat we de eerste maandaggroep opgesplitst hebben in 1A en 1B. In principe blijft dit zo, tenzij we veel afmeldingen krijgen en weinig nieuwe instroom.

Op zondag hebben we altijd een extra training, te weten de springgroep. Deze training staat open voor alle leden die extra willen trainen. Er wordt gesprongen op tumbling, minitrampoline/pegases en dubbele minitrampoline. Wil je eens kijken of je dit leuk vind? Overleg het dan even met je trainster/trainer en kom dan gerust eens meedoen. Er is nog plaats.

Corona en de contributie
Door de corona hebben we lesuitval gehad. We willen onze leden daarin financieel tegemoet komen. Het bestuur heeft besloten tot een contributieteruggave van 4 maanden.

Deze teruggave wordt verrekend met de eerstvolgende nota. Indien men zich afmeldt of afgemeld heeft, kan men zijn bankrekeningnummer doorgeven, zodat we het geld kunnen overmaken. De bondscontributie hebben we moeten afdragen aan de KNGU, dus die wordt niet teruggegeven.

Situatie 1:
Men blijft lid van de vereniging en start vanaf begin september weer met trainen. Voor het komende seizoen wordt de contributie aangepast. Normaal betaalt men 10 maanden per seizoen. Voor het komende seizoen 2021-2022 wordt dat nu 6 maanden. De rekening wordt dus lager.

Situatie 2
Men blijft geen lid meer, en meldt zich op tijd af. In dat geval dient men zijn IBAN-nummer door te geven aan het secretariaat boonmanderidder@zeelandnet.nl zodat we de contributie van 4 maanden kunnen terugbetalen. Zonder opgave van bankrekening wordt er niet terugbetaald.

Nieuwtjes
Dit seizoen zijn Tessa en Anouk de Jonge gestart met de trainersopleiding Gymnastiekleider niveau 3. Door de corona is alles wel wat vertraagd, maar gelukkig zijn de opleidingsdagen weer opgestart. Beide zijn nu volop bezig met het traject en alle opdrachten binnen de vereniging. We wensen hen veel succes!

Op 8 mei is trainster Michelle (o.a. van de maandaggroepen) mama geworden van een tweede dochter. Zowel moeder als dochter maken het goed. We feliciteren haar en haar gezin van harte met dit blijde nieuws!

Mariska van Schaick is geslaagd voor de digitale jurycursus groepsspringen. Gefeliciteerd Mariska!

Tessa Musters en Jarno Verheije zijn gestart met de digitale cursus jury dubbele minitrampoline. We wensen hen veel succes!

In het weekeinde van 10/11 juli gaan Guitho, Randy en Anna met trainster Kristine naar een landelijk trainingsweekeinde voor dubbele minitrampoline. In dat weekeinde krijgen ze de kans om te laten zien hoever ze staan met hun sprongseries. Ook voor hen, veel succes gewenst!

Door de lange lockdown komen er geen echte kwalificatiewedstrijden voor het Jeugd WK en WK dat in november 2021 doorgaat in Bakoe. Na het weekeinde wordt er door de landelijke werkgroep beslist wie mee mag.

Oproep naar assistenten en extra juryleden
Bij alle trainingen hebben we de hulp van één of meerdere assistenten. Vind je het leuk om kinderen te begeleiden binnen de turnsport? Meld je dan aan!

Dit kan zowel een lid als een ouder zijn. Iedereen is welkom.

Ook zoeken we nog extra juryleden.

Bij deelname aan wedstrijden is er namelijk een de verplichting een aantal juryleden te leveren. Het aantal juryleden wordt gekoppeld aan het aantal turnsters of turners die deelnemen. Wij willen alle leden de kans geven om aan de wedstrijden deel te nemen, dus daarvoor moeten we voldoende juryleden opgeleid krijgen.

We doen mee aan wedstijden voor dames toestelturnen, groepsspringen en dubbele minitrampoline. Voor die disciplines zijn er verschillende jurycursussen. Sommige zijn digitaal te volgen en andere worden georganiseerd binnen de regio en daarvoor moet men soms een paar avonden uittrekken. De jurycursussen zijn gratis en als er vervoerskosten zijn, dan worden deze vergoed door de vereniging.

Zonder extra juryleden moeten we straks misschien leden gaan uitsluiten van deelname aan wedstrijden.
Dus wil je als ouder of lid (16+) de vereniging helpen door een cursus te volgen en zo alle leden de kans geven om deel te nemen aan wedstrijden? Geef je dan op. 

Aanmelden kan bij dejongekim@hotmail.com

Vacature voorzitter
Vorig jaar heeft onze voorzitter Peet van den Bekke zijn taak neergelegd na vele jaren voorzitterschap. Binnen het bestuur hebben we nu Kristine als waarnemend voorzitter en dat gaat voorlopig prima, maar graag zouden we het bestuur weer compleet maken met een nieuwe voorzitter.

Als er iemand interesse heeft, neem dan contact op met het secretariaat boonmanderidder@zeelandnet.nl voor meer info en een kennismakingsgesprek.

App groepen, privacy– AVG – aanvulling met fotobeleid
Zoals bekend is er een nieuwe wetgeving i.v.m. het omgaan met private gegevens. Net als alle organisaties hebben ook wij een Privacy overeenkomst opgesteld.

Naast deze afspraken hebben we binnen de verenigingen ook een aantal whatsapp groepen in gebruik.

Deze worden door de trainer/trainsters gebruikt om leden en ouders te informeren en om foto’s enz. op te plaatsen. Leden kunnen via de app trainers/trainsters informeren over hun aanwezigheid bij de trainingen. Graag duidelijk aangeven bij de betreffende trainer/trainster als men niet wil deelnemen in een app groep. Afmelden voor de app groep kan ook altijd via het secretariaat.

Nieuw is dat er nu ook een fotobeleid is. Leden kunnen ervoor kiezen om wel of niet op de foto gezet te mogen worden. Op ons inschrijfformulier kan de keuze ingevuld worden. Of men kan later de keuze doorgeven aan het secretariaat.

De leiding kan zo ingeval van wedstrijden bij de wedstrijdcommissie aangeven of er deelnemers van de vereniging zijn die niet op de foto gezet mogen worden. Vrijgesteld hiervan zijn professionele fotografen van bijv. de krant.

Startdatum nieuwe seizoen
De eerste training van het nieuwe seizoen is zondag 5 september 2021.

Dus vanaf die datum starten de lessen weer en zien we jullie graag weer allemaal verschijnen.

Vakantieperiodes 2021/2022

Herfstvakantie ma 25 oktober 2021 t/m vr 29 oktober 2021
Kerstvakantie ma 27 december 2021 t/m vr 7 januari 2022
Voorjaarsvakantie ma 28 februari t/m vr 4 maart 2022
Goede Vrijdag / Pasen vr 15 april t/m ma 18 april 2022
Meivakantie ma 25 april t/m vr 6 mei 2022
Hemelvaartsdag do 26 mei en vr 27 mei 2022
Pinksteren ma 6 juni 2022
Zomervakantie ma 25 juli t/m vr 2 september 2022

Laatste training                           vrijdag 1 juli 2022

 

Opzeggen
Je blijft lid van de vereniging tot opzegging. Het lidmaatschap eindigt dus niet vanzelf na afloop van een turnseizoen. We gaan er, zonder afmelding, dus vanuit dat je in september weer komt trainen.

Mocht je willen opzeggen, doe dat dan schriftelijk (via email) voordat het volgende seizoen begint, dus voor 31 augustus. Anders ben je weer een heel seizoen lid.

Afmelden altijd bij het secretariaat boonmanderidder@zeelandnet.nl

Jeugdfonds Sport & Cultuur / Stichting Leergeld
Alle kinderen mogen meedoen! Dat is de slogan van Stichting Leergeld. Ook de kinderen waarvan de ouders het financieel iets moeilijker hebben.

Een aanvraag bij deze stichting doe je via www.leergeld.nl/zeeuwsvlaanderen

Zij zijn een toegangspoort tot het Jeugdfonds Sport & Cultuur die de contributie betaalt voor kinderen t/m 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub of bijv. muziek- of dansles. Dit fonds is er voor ouders met een inkomen beneden 120% van het bijstandsniveau of die anderszins een tijdelijk gebrek aan geld hebben.

Je kunt nu al een aanvraag doen voor het volgende seizoen.

Iedereen een goede vakantie gewenst en we zien jullie graag weer  vanaf 5 september

===========================================
===========================================

Nieuwsbrief G.V. Turn’87 Oostburg november 2020

Hallo allemaal,
Via deze nieuwsbrief willen we jullie en jullie ouders op de hoogte houden van onze activiteiten en onderwerpen rond het wel en wee van onze vereniging. Veel van deze informatie en meer is ook te vinden via onze website www.turn87.nl of facebook.

Start nieuwe seizoen
Na de coronastop zijn alle groepen zijn vanaf september weer gestart in de zaal. De meeste groepen zitten goed vol, met hier en daar nog plaats voor extra kinderen.

We hebben inmiddels een aantal aanpassingen moeten doen in het lesrooster:

  • De maandaggroep 1 is dit jaar opgesplitst in een 1A en 1B. We hadden teveel kinderen in deze groep om op een goede manier les te kunnen geven.
  • Freerungroep: deze is van de donderdag naar de woensdag verzet. Er wordt nu getraind van 18u15 tot 19u15. Deelnemen, zowel jongens als meisjes, kan al vanaf groep 7.
  • De selectie B groep: deze groep traint nu 1x per week in plaats van 2x, maar dan wel langer. Er wordt nu getraind op donderdag van 17u tot 19u15.

Binnen de groepen hebben we een vaste trainer en daarnaast naargelang het aantal kinderen een aantal assistenten. Overzicht van de uren en lesgevers zijn te zien via onze website https://www.turn87.nl/?page_id=56

Update Covid-19
Na de zomervakantie zijn alle trainingen weer opgestart. Via mail en facebook houden we jullie op de hoogte van de nodige (nieuwe) richtlijnen vanuit de overheid.

Ook de coronaregels van sporthal De Eenhoorn zijn gemaild of terug te vinden op de site van De Eenhoorn.

Deze week is er op 3 november een nieuwe persconferentie gehouden en voor ons heeft dit de volgende gevolgen:

  • Voor de komende twee weken, tot en met 19 november, worden er geen lessen gegeven aan de volwassenengroep op dinsdag.
  • Alle andere trainingen voor de kinderen gaan gewoon door.
  • Wedstrijden zijn voor de rest van 2020 geannuleerd

Contributienota’s
De contributienota’s worden nu uitgedeeld tijdens de les. Controleer dus de tas van uw kind als u nog niks gezien hebt.

De contributiegelden hebben wij als bestuur nodig om de zaalhuur, wedstrijdgeld en bondscontributie etc. te betalen. Dus graag ontvangen we alle contributie op tijd.

Afscheid van onze voorzitter P. van de Bekke
Afgelopen voorjaar hebben we als bestuur, en vereniging, afscheid genomen van onze voorzitter. Doordat de lessen al in maart gestopt waren, hebben we hier geen uitgebreide aandacht aan kunnen geven. Vanuit het bestuur hebben we wel een gepast afscheid kunnen doen en we bedanken Peet voor zijn jarenlange inzet voor onze vereniging.

Voorlopig heeft Kristine Provo de taak van voorzitter op zich genomen.

Graag horen we als er iemand is die interesse heeft om deze taak binnen ons bestuur op zich te nemen. Graag email sturen naar het secretariaat boonmanderidder@zeelandnet.nl

Annulering zomeractiviteiten
Alle zomeractiviteiten zijn vanwege de corona niet kunnen doorgaan. Eurogym 2020 is geannuleerd en zou verzet worden naar 2021, maar inmiddels hebben we bericht gehad dat ook deze geannuleerd wordt. De deelnemers en hun ouders zijn op de hoogte gebracht.

Ook KNGU zomerkampen in Beekbergen waren afgelopen zomer geannuleerd. Deze zijn jaarlijks, dus afwachten hoe de situatie zal zijn voor de zomer 2021.

App groep
Iedere groep heeft een appgroep. Leden kunnen via de app de trainer informeren over hun aanwezigheid bij de trainingen.

De trainers gebruiken de app voor informatie met betrekking tot de les en om foto’s en/of filmpjes van bijvoorbeeld wedstrijden op te plaatsen. We houden er rekening mee dat sommige leden niet op de foto/film mogen.

Mocht je nog niet in de appgroep zitten, vraag het aan de trainer.

Rabo Club Support 2020
Ook dit jaar heeft de Rabobank sponsorgeld verdeeld. Leden van de Rabobank konden onlangs hun stemmen uitbrengen en zo een aantal clubs steunen.
Ook op ons is gestemd. We hebben een mooi aantal stemmen gekregen die samen een bedrag van € 410,16 waard zijn.
Dit bedrag is ingezet om de kapotte blower van onze airtrack ‘Harry’ te vervangen.
Bedankt ieder die op ons gestemd heeft!

Wedstrijden 2020-2021
Normaal gesproken, als er geen coronabeperkingen zijn, hebben we gedurende het jaar wedstrijden op verschillend niveau bij het toestel turnen en springen. De leden in de selectiegroepen doen automatisch mee met de wedstrijden. In de andere groepen wordt er verwittigd als er een mogelijkheid is om aan een wedstrijd deel te nemen. De wedstrijden staan in de kalender op onze website https://www.turn87.nl/?page_id=378

Helaas hebben we nu vanwege corona geen zekerheid of er dit seizoen überhaupt nog wedstrijden door zullen gaan. Voor 2020 zijn in ieder geval alle wedstrijden geannuleerd. Deze worden in de kalender in rood aangemerkt.

Vanuit de turnwereld wordt gekeken wat er eventueel wel kan. Deze zomer waren er veel initiatieven om deel te nemen aan verschillende sportieve uitdagingen. Voor de dubbele minitrampoline is er een digitale V-Tramp opgezet. Er zijn deelnemers vanuit 13 landen en meer dan 50 clubs.

Ook wij doen mee. In de komende twee weken worden de sprongseries van onze springers gefilmd en daarna ingezonden ter jurering. De uitslag wordt in december bekend gemaakt.

Opleidingen
In september is de opleiding Gymnastiek Assistent Leider 2 gestart. Vanuit onze vereniging volgt Geertje Bekers (assistent bij de maandaggroepen) deze cursus. Hierbij zijn er een aantal contactlessen in Terneuzen en verder een opleidingstraject binnen de vereniging. De contactlessen zijn voorlopig uitgesteld tot januari 2021, maar de opdrachten binnen de vereniging lopen door.

Daarnaast zijn Anouk Hengeveld-de Jonge en Tessa de Jonge (beide oud leden) gestart met de opleiding Gymnastiek Leider 3. Dat is de opleiding tot trainster. Door de Covid-19 regels worden ook hier de contactlessen digitaal gegeven en de opdrachten gaan intern via de vereniging.

Jurycursus
Mariska van Schaick is bezig met de jurycursus groepsspringen. Zij heeft ondertussen al het theoriegedeelte met succes afgesloten. Nu volgt er nog het praktijkgedeelte.

Voor de jurycursus dubbele minitrampoline wachten we op het startsein vanuit de KNGU. Voor deze cursus hebben we nu twee aanmeldingen.

Elke vereniging heeft de verplichting voldoende juryleden te leveren. Anders loop je het risico dat je geen turners en turnsters kan aanmelden voor de wedstrijden.

Wij zijn nog altijd op zoek naar juryleden, vooral voor dames turnen.

Wil je als ouder of lid (16+) een jurycursus volgen, laat het ons dan weten.
Aanmelden bij: dejongekim@hotmail.com

De jurycursussen zijn gratis en als er vervoerskosten zijn, worden deze vergoed door de vereniging.

Vakantieperiodes 2020-2021
Kerstvakantie: 19 december – 2 januari 2021
Karnaval vakantie: 13 februari – 20 februari 2021
Pasen: 3, 4, 5 april 2021
meivakantie: 24 april t/m 8 mei 2021
Hemelvaart: 13, 14, 15 mei 2021
Pinksteren: 23 en 24 mei 2021
Laatste training: vrijdag 25 juni 2021

Kleding
Binnen onze vereniging gelden kledingvoorschriften. De clubkledij is te bestellen bij Jeannette de Jonge jandejonge@zeelandnet.nl

Opzeggen
Bij aanmelding ben je minimaal lid tot einde seizoen. Een seizoen loopt van september t/m juni. Zonder afmelding blijf je lid en loopt je contributie ook in het volgende seizoen door.

Lidmaatschap eindigt dus niet vanzelf na afloop van een turnseizoen.

Mocht je willen opzeggen, doe dat dan schriftelijk (via email) voordat het volgende seizoen begint, dus voor 31 augustus.
Afmelden altijd bij het secretariaat boonmanderidder@zeelandnet.nl

AVG
Net als alle andere instanties en organisaties zijn ook wij gehouden aan de privacy wetgeving. Onze privacy policy is te lezen op onze website. Indien u vragen hebt stuur dan gerust een bericht naar ons secretariaat.

Jeugdfonds Sport & Cultuur / Stichting Leergeld
Alle kinderen mogen meedoen! Dat is de slogan van Stichting Leergeld. Ook de kinderen waarvan de ouders het financieel iets moeilijker hebben.

Een aanvraag bij deze stichting doe je via www.leergeld.nl/zeeuwsvlaanderen

Zij zijn een toegangspoort tot het Jeugdfonds Sport & Cultuur die de contributie betaalt voor kinderen t/m 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub of bijv. muziek- of dansles. Dit fonds is er voor ouders met een inkomen beneden 120% van het bijstandsniveau of die anderszins een tijdelijk gebrek aan geld hebben.